Веселин Марешки

Включи сеДарения

Веселин Марешки е предприемач и общественик, популярен с нетрадиционните си ходове, както в бизнеса, така и в публичния живот. Роден е преди 49 години във Варна, учил в Москва.

Собственик на веригите Аптеки "Марешки" и отскоро на бензиностанции под марката "VM Petroleum". Появата на името му в някой бизнес се свързва най-често с типичния за него дискаунт стил - качествени стоки на доста по-ниски цени от конкуренцията. В последните шест месеца, с "VM Petroleum", Марешки направи истинска революция с цените на горивата, успявайки да поддържа нива от 25-30 стотинки под останалите участници в този сектор на икономиката. Така Варна се превърна в Най-добрия град за зареждане с гориво в България.

Преди няколко месеца бизнесменът окончателно обяви кандидатурата си за Президент на Република България - идея, която беше лансирана първо от почитателите му във Фейсбук.
Заради постигнатото в бизнеса с горива, той бе определен като "Явление в бизнеса с голямо обществено значение" на годишните награди за постижения в бизнеса.