Веселин Марешки: Времето за кардинална промяна на системата дойде
 „Времето за кардиналната  промяна на подкупната политическа система е дошло! Време е да бъде разчистена от боклуците! Политическият картел вече наистина трепери от страх и уплаха дали ще остане на власт. В същото време обаче продължава да ни ограбва и то не само финансово, но и морално.  Аз обаче съм абсолютно сигурен, че страданията, които причинява на народа, ще му се върнат като бумеранг  и то още на 6-и ноември“, заяви единственият антисистемен кандидат за „Дондуков“2  Веселин Марешки на среща с избиратели в карловското читалище "Васил Левски".
Той призна, че е тотално погнусен от политиците-некадърници, които се гаврят с бъдещето на децата ни и това е един от основните му мотиви да "нахлуе" в битката за президенството. „Аз вече показах как могат да се случат нещата и хората да живеят по-добре - разбих картелите и в лекарствата, и в горивата, като за второто никой високопоставен не смее дори да говори. Показах, че има начини да успееш, без да крадеш, да бъдеш корумпиран и да си част от системата. Показах пътя, по който те могат да бъдат размазани“, допълни лидерът на Национално Освободително движение „За Чиста и Свята република“. Пред карловци Веселин Марешки каза още, че виновниците за грабежите трябва да бъдат наказани, но никой от тях не е подведен под отговорност. Например няма наказани това, че България трябва да заплати 1,2 милиарда лева за АЕЦ Белене, което удря по джоба всеки данъкоплатец.
Предприемачът и общественик напомни на присъстващите, че имат право на избор – дали да продължават да живеят бедно и мизерно като заложат на някой от кандидатите на статуквото, които са многомандатни министри и депутати, или да изберат свободата и по-добрия живот като гласуват с номер 2 в бюлетината.  Публиката аплодира патриота и когато каза, че трябва да направим България най-привлекателно място за живеене на Стария континент, за да останат младите българи да живеят тук. „Ние сме град-държава- имаме всичко, за да бъде България – рай, но всъщност сме ада, защото сме най-корумпираната държава в Европа“1 Кирил Буков от Пазарджик пък пожела на кандидат-президента на изборите да остави в историята номер 2, защото той е номер 1 от всички претенденти и заслужава да победи. Срещата завърши с изпълнения на ансамбъл „Розова долина“ към читалище „Васил Левски“.