Веселин Марешки: В момента меря отвращението и погнусата си от ситуацията
Веселин Марешки е много вероятно да не гласува на балотажа. „В момента меря отвращението и погнусата си от създалата се ситуация“, призна независимият кандидат за държавен глава, който получи над 10 на сто от гласовете на президентския вот.
Според него Радев и Йотова са подкрепяни от БСП и ДПС и не иска те да се връщат на власт. По думите му кандидатурата на ГЕРБ може да се счете за по-малкото зло.
„Нямам намерение да си пренасочвам гласовете на хората, които са гласували за мен нанякъде, защото те не са стадо, че да ги насочвам. Само ще ги помоля да разгледат биографиите на претендентите и да преценят кое е по-голямото зло“, уточни лидерът на Национално Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“. Той е категоричен, че заради машинациите на червените не е на балотаж, защото поне 5-6 пункта от неговите са отишли при Румен Радев. Ако му се отнеме този подарък щяло да се получи точната картинка, според която Веселин Марешки да стигне до втория тур. Според него Радев и Йотова са подкрепяни от БСП и ДПС и той не иска те да се връщат на власт.
Варнеският бизнесмен и общественик призна, че преди вота генерал Радев е бил абсолютно непознат за него. „Прочетох в интернет, че каузата му не е добруването на народа, а да спечели президентските избори. Освен това е градил кариера, стъпвайки върху раменете на своите колеги – с всяка своя стъпка нагоре в кариерата, армията е затъвала все повече и повече. Когато е на върха и ВВС са фалирали, той бяга по терлици за следваща кариерна стъпка. Така че за Радев не бих гласувал, той няма кауза, а дали ще гласувам по някакъв начин – има още време да помисля. Все пак има и опция – не подкрепям никого. Ако припознавах някого от моите конкуренти, нямаше да се явявам на тези избори, аз се явих като тяхната алтернатива“, уточни Марешки.
Той потвърди, че продължава освобождението на град по град от картелите.  Успехът на изборите патриотът обясни така: „Натрупах пари, благодарение на социално ориентирания си бизнес и сега получавам наградата. Може би бизнесът ми е единственият, който защитава интересите на българския народ. Успехът на национално ниво ме кара да продължа напред. През следващите месеци тръгвам на обиколка в страната, за да могат всички честни българи да ме видят очи в очи, а не да не ме оценяват според черната пропаганда, която работеше срещу мен“, заяви Веселин Марешки.
Той каза още, че човек не е пророк в собствения си град, но когато има кауза,  рано или късно идва наградата. Марешки благодари на всички честни българи за моралната победа. Патриотът се надява, че скоро ще дойде и моментът, в който всички българи ще се събудят от съня, който продължава вече 27 години и заедно ще направим тази кардинална промяна, от която България има нужда.
 
Какво каза още Веселин Марешки, може да видите тук: http://btvnovinite.bg/video/bulgaria/politika/veselin-mareshki-meri-otvrashtenieto-si-za-balotazha-njama-da-nasochva-glasove.html