Веселин Марешки: Следващият български еврокомисар ще бъде от кандидатите за президент, които са се жертвали статуквото да победи
 
Следващият български еврокомисар ще бъде от кандидатите за президент, които са се жертвали статуквото да победи като Ивайло Калфин или Меглена Кунева. Това прогнозира Веселин Марешки, независим кандидат за държавен глава в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2“.
 
Единственият антисистемен играч заяви, че ако стане президент ще се бори срещу корупцията, защото тя убива всичко. Време е шампионите по корупция да отидат в затворите, категоричен е той. Според него вождизмът и намесата в работата на институциите допринасят за корупцията. Няколко фамилии държат всичко в България.
 
 
 
Хората в България искат да разкарат политическата класа, а партиите пускат на изборите само лица, които са участвали в ограбването на народа през последните 25 години, заяви Веселин Марешки. Той сравни неверните социологически изследвания и проценти на социолозите с некомпетентен лекар, който не може да установи заболяването на пациента и му предписва грешно лечение. Според него, предимството му за Президент е, че не е участвал в политическия грабеж на прехода, който през последните 10–15 години е бил с най-големи размери. И Цецка Цачева, и ген. Румен Радев с вице Илияна Йотова са част от статуквото.
 
ГЕРБ имат един милион гласове, а това са 16% от българските избиратели. “Просто отвратените, тези като мен, които не харесват политическата система, не ходехме да гласуваме, защото преди нямахме избор”, посочи Веселин Марешки. Той каза, че когато е взел решението да се кандидатира за президент е очаквал да се изправи срещу Бойко Борисов от ГЕРБ и обединената левица между БСП и АБВ, а не за такъв лесен мач срещу Цецка Цачева и разбита на двадесет парчета левица. „Аз не обичам да печеля лесни мачове, а обичам истински съперници. Настоящите претенденти за държавен глава не са истинските съперници, подчерта Марешки. Аз водя битка сам срещу себе си“, допълни той.
 
Какво каза още варненският бизнесмен и патриот пред Илиана Беновска, вижте тук:
http://kanal3.bg/broadcast_video/4403-Veselin-Mareshki-v-%20Benovska-pita