ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ РАЗЧУВСТВА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА С ОБРЪЩЕНИЕТО СИ КЪМ ТЯХ
Многобройни емоционални коментари в социалните мрежи последваха публикуването на специалното обръщение на независимия кандидат за президент Веселин Марешки към българите в чужбина. Чрез него той се обърна към с тях с призив да го подкрепят, ако милеят за Родината си и искат по-добро бъдеще за близките си тук. Нашите сънародници активно споделят текста в групите си във Фейсбук и изпращат пожелания за успех в неделя.
Атанас Караилиев пише: „Г-н Марешки, Вие сте доказали, че помагате на хората и искате да извадите от батака милата ни Родина. Но за съжаление българинът не е дорасъл да разбере това, което мислите и искате да правите. Злобата и страстите партийни останаха в България. Поздрави от Германия, късмет и дано има здравомислещи избиратели”. Мария Атанасова от Австрия коментира: „Страхотно обръщение към хората зад граница!”. Йорданка Олег Димитрова: „Много хубава реч, браво!” Ибрахим Гавазов е категоричен: „За Вас гласувам”. Иван Иванов пише: „Браво, Марешки! Добър или лош, си единствената алтернатива”. Росица Бонева от Чехия казва: „Желая ви успех на изборите! Имате право за всичко, което сте казали за нас- емигрантите”. Румяна Донева допълва: „Трябва да се даде шанс на ново лице. Стига с тези вечни стари муцуни, самоизбиращи се. Народът се умори  и ще гласува за него, защото е глътка надежда да се размести нещо в политическото пространство.”
Това са само част от десетките мнения, изразени във форумите на българите зад граница. „Благодаря на всички наши сънародници в чужбина, които разбраха моето обръщение към тях и ще ме подкрепят. Няма да ги предам”, заяви Веселин Марешки.