Веселин Марешки пред Канал 3:Политиците ще спрат Референдума
Веселин Марешки прогнозира, че предстоящият референдум няма да успее. „Хората не излизат да гласуват на подобни допитвания, защото въпросите не се поставят правилно, Ако бяха приети нашите въпроси, тогава ситуацията щеше да е друга“, категоричен е независимият кандидат за Президент.
В предаването „Офанзива“ по "Канал 3" той обясни, че не подкрепя питането от референдума за задължително гласуване, защото гласуването е право, а не задължение. Поначало с този въпрос трябва да се заемат професионалистите. 
Понеже хората не искат да им гласуват, депутатите направиха така, че насила да се ходи пред урните, допълни единственият антисистемен кандидат за „Дондуков“2. Според него в същото време е въведено квадратчето с "не подкрепям никого", но то променя играта, защото променя избирателната активност. Кандидатът за Президент разясни, че е за мажоритарни избори, но не и в два тура. Марешки заяви още, че да се сменя изборното законодателство в последния момент е пълна некадърност и безхаберие. Когато хората искат промяна и видят достоен кандидат, който да я реализира, излизат и гласуват, а когато не виждат алтернатива, те бойкотират вота. „Ако аз не се бях кандидатирал за президент, нямаше да имам избор за кого да гласувам“, допълни Марешки.
По отношение на това дали да се промени субсидията на политическите сили и срещу всеки получен глас тя да бъде един лев, каквото е третото питане в референдума, Марешки бе категоричен, че подкрепя идеята. „Абсолютно съм за, даже в нашия референдум бяхме още по-крайни и искахме тя да отпадне напълно, защото всъщност тази субсидия премахна демократическия процес в България. Ако ГЕРБ нямаха тази субсидия в момента, нямаха никакъв шанс да спечелят каквито и да е избори. Когато аз излизам с мои пари, те излизат с нашите – 50- 100 милиона лева само от субсидии, с които няма как да се борим. Парите са купили всичко по пътя. Щом нито един човек, не обели и дума за картела на горивата, ако не бях вдигнал аз шум и не бях се опълчил на картела, още щяхме да купуваме горива на 2,40 лева за литър“, допълни лидерът на Национално Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“.
Какво каза още Веселин Марешки за управляващите, за купуването на гласовете и за имунитета на депутатите, вижте тук: http://kanal3.bg/news/bulgaria/prezident2016/41606-Mareshki%253A-Segashniyat-referendum-nyama-da-uspee