Веселин Марешки пред Bulgaria on AIR: Тези избори са референдум срещу политическите и икономическите картели
Президентските избори на 6-и ноември всъщност са два референдума, като вторият - чрез гласуване за мен - е директен референдум срещу политическите и икономическите картели. На практика имаме два референдума през различни гласувания. Той е най-демократичният начин да се чуе гласът на народа, но е бавен механизъм". Това заяви Веселин Марешки в предаването „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR. Независимият кандидат за президент е категоричен, че на 6-и ноември маските на политическото статукво ще паднат.
„Ще инициираме закон за криминализиране на фалшификация на социологическите изследвания, защото единственото, което ще постигнат е, заблуждавайки гражданите с прогнозите си, е да свалят моя реален процент. Преди два дни поканих социолозите, които твърдят, че съм пети или седми да заложат произволна сума за техните изследвания, че ще бъда на същото място и на вота. Отговор обаче няма. Техните резултати мамят", категоричен е Марешки.
Единственият антисистемен кандидат за президент абсолютно убеден, че със сигурност ще бъде в първата тройка. 
Относно възможното взаимодействие с премиера Бойко Борисов патриотът уточни, че няма как тези кардинални промени, за които се бори, да бъдат извършени със стари политически партии. 

"Ако аз спечеля, ще има предсрочни парламентарни избори. Ще създадем правила, които да помагат за възхода на българската държава, за добруването на българския бизнес и българския народ", допълни още общественикът Марешки. Той заяви още, че е за мажоритарни избори, зад които конкретен човек застава с лична отговорност и името си.
Лидерът на Национално Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“ коментира останалите кандидати за държавен глава така: "Цецка Цачева - ярък пример на статуквото. Абсолютно безлична. Ген. Румен Радев - не го познавам. За него, този който го е направил генерал, каза че е дезертьор и неблагодарник. Красимир Каракачанов и "Атака" - това не са патриоти. Те са рекордьори като депутати и само са давали обещания,  без да са ги изпълнявали. Ивайло Калфин - той е като г-жа Цачева. Ярък пример за случващото се. Само и само да са във властта са готови да предадат бившите си другари и да са с дявола. Трайчо Трайков - може и да има качества, но е представител на хора, които нямат тежест в обществото и това ще го погуби".

Веселин Марешки е категоричен, че хората искат да има още един-двама като него, за да може България да живее добре. "Нека и другите да помислят малко за българския народ", заключи независимият кандидат за Президент.

Какво каза още антисистемният претендент за държавен глава, виж тук:  http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-10-27/veselin-mareshki-shte-bada-v-parvata-troyka