Веселин Марешки пред БНТ1: Аз ще бъда съвестта на народа
Президентът трябва да бъде коректив на управляващите, да бъде гласът и съвестта на хората, и да защитава техния интерес. Това заяви в участието си в предаването "Още от деня" на БНТ1 независимият кандидат за Президент Веселин Марешки.
„Ще бъда съвестта на хорта и като Президент ще осветявам всички кражби, лишения и пакости, на които те са подложени от властта, корупцията и картелите“, каза Марешки и добави, че ще пробие статуквото със смелост, каквато липсва на останалите претенденти за „Дондуков“ 2.  И докато другите и дума не продумват за това, той не само говори, но доказва думите с делата си. 
„Срам ме е, че оставихме най-големите некадърници и нещастници да превземат политическата власт и  да се гаврят с народа, с пенсионерите, с военните, с всички нас. Като държавен глава ще направя всичко възможно, за да разкрия далаверите и да хвърля крадците и измамниците на народа в затвора“, закани се единственият антисистемен играч в президентската надпревара.  Той припомни, че от 25 години насам протестите на недоволните граждани са пред Президентсвото, Министерския съвет и Парламента, защото тези институции не си вършат работата. 
„Не съм видял протести пред моите аптеки и бензиностанции - напротив, пред тях и в тях виждам доволни българи. Аз си върша работата. Спечелил съм доверието на потребителя, а то е като доверието на гласоподавателя – най-важното нещо.  За бизнесмена потребителят е цар, за политика –гласоподавателят. Аз се боря за доверието с реални дела, а не с празни обещания. Ще бъда смелият президент и няма да ги предам. По стечение на обстоятелствата съм най-отгоре в бюлетината. Ако хората искат да продължат да бъдат ограбвани от монополите и от картелите, има много кандидати, те са с някакви номера – 12, 13, 15 и т.н., по номерата ще ги намерят . Ако хората обаче искат промяната трябва да я търсят по имената – ще намерят мен, Веселин Марешки“, допълни лидерът на Национално Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“. 
Защо Веселин Марешки се закани да скъса дипломите на някои социолози и в кого припознава политическия си опонент, може да видите тук: http://imedia.bnt.bg/predavanyia/oshte-ot-denya/idvashtiyat-zimen-sezon-i-natsionalnata-patna-mrezha?617205