Веселин Марешки: Отивам на балотаж напук на социолозите
Веселин Марешки е абсолютно категоричен, че ще стигне до балотажа на президентските избори, стана ясно след участието му в предаването на Нова телевизия "Здравей, България". Все още обаче не е ясен неговият опонент – битката е между Цецка Цачева и Румен Радев и всичко зависи от това дали БСП ще успее да мобилизира електората си и да победи машината за избори Цветан Цветанов, обясни независимият кандидат за Президент. „Аз ще бъда сред първите двама на 6-и ноември. Въпросът е кой ще бъде на балотаж с мен.  Няма как на втория тур да отидат двама представители на статуквото, каквито са и Цачева, и Радев", формулира теорията си антисистемният играч.
Според него социологическите проучвания, които му дават малко над 4% на изборите, са грешни. Той се закани, че след вота ще инициира закон за социологическите изследвания, за да се стопират фалшификациите и манипулациите. „Ако аз продавам фалшиви лекарства, нося наказателна отговорност, нали? Защо социолозите да не носят такава, ако манипулират избирателите“, попита единственият антисистемен претендент за „Дондуков“2.  
"Кандидатирам се за Президент, защото ми писна да бъда ограбван. България в момента страда от колективната безотговорност на 240 депутати. Ако Парламентът, Министерски съвет и Президенството си вършеха работата, гражданите нямаше да протерсират вече 25 години пред тях", категоричен бе бизнесменът. 
Той посочи, че живее с 3-4 хиляди лева на месец, повечето от които харчи за приятели и никога не е използвал охрана.
Какво мисли Веселин Марешки за останалите в надпреварата за „Дондуков“ 2, коя е най-голямата му грешка в живота и най-силната му черта на характера в блиц анкетата на водещия Виктор Николаев може да видите тук: https://frognews.bg/news_121581/Mareshki-SHTe-otida-na-balotaj-vapreki-sotsiolozite/