Веселин Марешки: Няма да гледам безучастно как ограбват българския народ
"Казват ми, бъди по-спокоен, не се изнервяй! Не мога да бъда спокоен, да стоя безучастно, когато гледам как ограбват българския народ, българския бизнес и българската държава!". Това заяви независимият кандидат-президент Веселин Марешки в предаването „Още от деня“ на БНТ1.
"Ежедневно българската държава е ограбвана от корумпирани политици с различни сделки и афери – като по-малките за „Царските конюшни“ през КТБ, АЕЦ Белене, Американските централи, БТК и други, за които никой не носи отговорност. Друг грабеж, макар и косвен, е поведението като на ястреб на държавния ни глава, който без да се интересува от интересите на българския народ, едва ли не, обявява война на Русия" , обясни позицията си бизнесменът.
Според него, всички тези, които сега ни грабят, заедно са ограбили парите за пенсии на нашите майки и бащи, баби и дядовци, а днес ги карат да живеят с мизерните 127 лева. "И докато подобни „хора“ в Румъния гният по затворите, в България ни обясняват, че това всъщност означава да си велик политик. С милиардите, които потънаха само от АЕЦ Белене, Американските центарли, КТБ и БТК, можеше да се закупят ескадрили, подводници, необходимата техника за полицаите, да се подобри здравеопазването и образованието, да се помогне на българската култура, да се направи и животът на пенсионерите много по-добър", аргументира се Марешки.
Картелът на горивата ни е ограбил с 10-15 милиарда лева само по времето на мандата на Плевнелиев и е готов да го направи пак в следващия мандат, ако бъде назначена някоя пионка, анализира независимият канидат за президент.
"Всичките ми конкуренти са били депутати, някои от тях са били и министри и какво са направили за българския народ? Крайно време е цялото това котило, което ни е ограбвало да бъде пратено на мястото си – в затворите. По време на кампанията ще ни заливат с купища номера – Цецка Цачева била номер 19, Илиана Йотова – номер 13,  Каракачанов и Волен Сидеров – били патриоти, а ние тогава с вас, какви сме? Талибани?!
Това обаче е мажоритарен избор, не гледайте номерата, не гледайте псевдо патриотите, не гледайте партиите, а четете името на човека, който трябва да представлява всички българи. Аз не съм номер, аз съм Веселин Марешки и се гордея с това, защото докато другите само обещават, аз се доказвам с реални дела!", допълни Марешки.
 
И попита дали сме се замисляли защо българите протестираме пред парламента, Министерски съвет и пред президенството? Според него, никой не протестира пред аптеки и бензиностанции, защото бизнесът си върши работата, неговият е изграден изцяло в полза на хората.
 
"Остава малко време до изборите, нека всеки сам се замисли иска ли да бъде роб, да бъде ограбен и беден в собствената си държва или иска да живее гордо, свободно и богато в една просперираща България?  Аз имам волята, имам силата и качествата, уменията и най-вече смелостта и ако вие ме подкрепите, заедно можем да се противопоставим и да победим тези, които ни ограбиха", завърши бизнесменът.
Цялото участие на независимия кандидат-президент в БНТ1 може да намерите тук:
http://imedia.bnt.bg/predavanyia/disputi-izbori2016/nadprevarata-za-dondukov-2-razgovor-s-veselin-mareshki