Веселин Марешки: На 6-и измитаме боклука
На изборите на 6-и ноември ще изметем боклука като изгоним политическия картел. Идва началото на дълбоката, кардиналната промяна, на революцията. Това заяви Веселин Марешки пред Би Ти Ви. Единственият антисистемен кандидат за Президент бе гост в студиото на „Тази сутрин“, където първите шестима в надпреварата, според социологическите прогнози, имаха възможност да отправят финалните си послания към избирателите.
„Измитаме боклука като печелим изборите на 6-и ноември, а след това и парламентарните избори. Трябва да изхвърлим всички, които са били в управлението и да ги вкараме в затвора, това искат хората“, категоричен бе независимият претендент за държавен глава. Той заяви, че е абсолютно „за“ президентска република, тъй като всички трябва да стоят с името си и да носят отговорност за делата си.
Варненският бизнесмен разясни, че държавата винаги е била срещу него. „Може би съм единственият бизнесмен в България, срещу когото са били правени специални закони. Вървял съм винаги срещу държавата, за да постигна резултат, който да е добър, но не само за мен, но и за хората. Никога не съм имал началник  и ако бъда избран за президент, ще бъда избран от народа, а не от някаква партийна централа централа“, убеден е Веселин Марешки. Той прогнозира, че със сигурност ще обере протестния вот, тъй като неговата кауза, за разлика от тази на останалите претенденти за „Дондуков“ 2, е да прави добри неща за народа. И го показва на практика – с дела. Лидерът на Национално Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“ каза, че в момента България е по-зле дори от времето на режима на Тодор Живков, като уточни, че не одобрява нищо, което не е демократично.
Марешки отчете, че кампанията му е струвала 150 000 – 200 000 лева – лично финансиране и дарения от приятели и познати.
 
„Никога досега не съм си правил ПР, а съм в бизнеса от 1991-а г., дори ме обвиняваха, че не правя никакви реклами, защото като не правя и не плащам за  реклама, не съм любимец на медиите“, призна варнеският патриот.
Марешки заяви, че подкрепя Референдума и смята да гласува с „Да” на въпроса за субсидиите и с „Не” на другите два въпроса. Той призна, че е абсолютно за мажоритерния вот, но има друго виждане как се правят мажоритарни избори.
„Сигурен съм, че ще се справя като Президент, най-добре от всички останали претенденти. Аз съм единственият различен от статуквото, нека избирателите да видят биографиите на другите кандидати, защото те не започват от днес, и да направят правилния избор“, призова на финала Веселин Марешки.