Веселин Марешки: Фалшивите социологически изследвания трябва да се криминализират
Ще искаме закон за криминализиране на фалшификацията на социологическите изследвания, това заяви Веселин Марешки в предаването „Денят на живо“ по Канал 3. Независимият кандидат за Президент е категоричен, че социолозите трябва да носят наказателна отговорност ако подведат избирателите. „Ако аз търгувам с некачествени лекарства или пък горива, нося ли отговорност? Нося. А защо социолозите да бъдат освободени от тази отговорност?“, попита Марешки. Той припомни как преди години на местните избори във Варна е бил извън полезрението на социлогическите предвиждания, които му отреждали 7-8 място, но той стигнал до балотаж, напук на прогнозите. „Няма как да отидат до балотаж двама души, които са част от статуквото“, така лидерът на Национално Освободително Движение „За чиста и Свята Република“ коментира изследванията, според които на втори тур на президентския вот ще се явят Цецка Цачева и Румен Радев.
Единственият антисистемен претендент за „Дондуков“ 2 напомни и как някои честни социолози са категорични, че Цачева ще има около 19%, а той и Радев - по 15-16%, като той е и абсолютният лидер в консолидирането на негативния вот – над 25%. „Този ефект, който другите не го отчитат, ще окаже това влияние, което всички знаят, че ще се случи, но не го показват.Това е плод на корумпираност. Някои от кандидат-президентските двойки са депутати с по 5-6-7 мандата. Ако хората ги харесваха, то нямаше такива като мен да се кандидатират за президент", заяви още  Марешки. Той е убеден, че ще стане държавен глава ако го искат хората, а не ако го иска някоя партия. Ако Цачева бъде избрана за този пост, то това ще бъде заради ГЕРБ. „Колко човека биха гласували за Цачева, ако Борисов или Фандъкова се бяха кандидатирали, а тя беше независим кандидат? ", попита Марешки и допълни, че 30-40% от симпатизантите на ГЕРБ не я харесват. Предприемачът разясни още, че хората виждат в него последната надежда, защото знаят, че ако той стане президент, няма да граби, както тези, които са ни управлявали през последните 25 години. „Взимаме цялата власт и променяме системата кардинално", това е философията на успеха на Веселин Марешки.
Какво каза още патриотът и общественик за подкрепата на ДПС към Пламен Орешарски, санкциите към Русия, мигрантите и защо не се припознава като българския Доналд Тръмп, вижте тук: http://kanal3.bg/news/bulgaria/prezident2016/41122-Mareshki%253A-Ako-stana-prezident---sistemata-shte-se-promeni-kardinalno-%2528VIDEO%2529