Веселин Марешки: Дошло е време за революция, едно поколение не стигна да се направи промяната
Дошло е време за нова революция и изборите на 6-и ноември са най-лесният начин, със силата на народния вот, безкръвно, да изметем тези, които се изгавриха с живота и мечтите ни. Това заяви Веселин Марешки в предаването „Още от деня“ на БНТ1.  Независимият кандидат за Президент обясни как синът му е роден само ден, преди псевдодемократичните сили да вземат властта през октомври 1991 г., когато всички се надявахме, че ще направят промяната. Само че едно поколение не стигна да се извърши промяната. „В момента сме в същата революционна ситуация, всички сме  погнусени и отвратени отново от политическата класа, довела страната ни до тоталната мизерия. Обаче отвсякъде ни втълпяват, че народът ни е нишесте, безмозъчно мекотело. Затова, искам да съм прагматик, този човек, който ще влезе за малко в управлението на държавата, не в политиката, и за кратко време ще свърши черната работа и ще направи България просперираща.
Затова влязох с гръм и трясък в най-тежкия картел, който ни ограбва в момента – този в горивата, за да покажа, че няма нужда от 800 дни, от 4-5 реформи, че всичко може да бъде свършено много бързо – за 1-2 години. Трябва да се даде пътят, да се даде посоката на  държавата и на бизнеса. Ние вървим в обратната посока – на брутална корупция, на грабежи... На 6-и ще има възможност за революцията, за която всички мечтаем от 1991 г.“, категоричен е единственият антисистемен играч.
Той разясни още, че вотът е национално и регионално допитване към народа – дали той харесва това, което прави и дали да продължи и че за разлика от омразните ни политици, се вслушва в гласа на народа. Кандидат-президентът допълни, че разни хора му втълпявали, че хората в София много си харесвали картела, но той не вярвал на това, защото хората искат д живеят свободно и по-богато.
Общественикът Веселин Марешки разказа и два актуални вица, като потвърждение, че щом името му вече е част от народния хумор, значи властта се страхува от него и нещата скоро ще си дойдат на мястото.
„Цецо отива при Борисов и му казва, че има една добра и една лоша новина от изборите. „Коя е добрата?, пита премиерът.  – Ами спечелихме изборите!“, отвърнал Цветанов. „А лошата?“, полюбопитствал Борисов - никой не е гласувал за нас, отговорил Цветанов.  Във Варна още се чудят как така никой не е гласувал за Кирил Йорданов, а той спечели изборите, допълни Марешки. Той разказа в ефир и другият виц, в който забъркват и него самият:  Всички, които на предишните избори били гласували за Бойко Борисов, сега трябвало да гласуват за Марешки, защото Борисов бил направил магистралите, а сега на хората им трябвало бензин, за да се движат по тях“.
 
Независимият кандидат за президент е категоричен, че корупцията изсмуква парите от държавата, от хората, от бизнеса и това е най-големият проблем в държавата, защото не ни дава възможност нито да инвестираме, нито да има пари за заплати, за пенсии, за армия, за нищо. В управлението на държавата, първата ми работа е да спра течовете, закани се претендентът за държавен глава. Той обясни, че заедно със съмишлениците си ще иска цялата власт, за да могат само за година-две да направим кардиналните промени. Единственият критерий при подбора на хората за тази промяна са честност и почтеност. Няма как – изборите са такива, че не можем на първия етап да се явим по друг начин, освен пропорционално. С това, което правя, показвам, че ако си бизнесмен, кмет или депутат, можеш да живееш добре, без да ограбваш сънародниците си. Аз живея добре, без да крада от когото и да било. Това трябва да направят всички в управлението – добри неща, от това да дойде благодарността на хората, пропсперитетът“, призова лидерът на Национално Освободително движение „За Чиста и Свята Република“.
Той разказа и как всеки ден е проверяван от различни органи. Но не за нарушения, а просто го  тормозят, за да го отклонят от пътя му. Държавата не гони престъпниците, а преследва честните бизнесмени.
„Социолозите ни манипулират, – няма как хората да са погнусени от политическата класа, а най-видните представители на парламента да са с най-висок рейтинг в държавата. Това няма как да се случи. Хората искат промяна и тя ще бъде извършена“, категоричен е варненският предприемача. Той допуска, че сега социолозите отново ще му свалят няколко пункта от реалните резултати и той ще води с по-малко на първи тур, защото ситуацията показва, че може би даже е и на първо място, а Радев и Цачева спорят за второто място. Според Марешки нагласата за наказателен вот е над 30%, а квадратчето „Не гласувам за никого“ е най-голямата манипулация.
„Аз също мога да си платя на социолозите и да излезе каквото искам. Но денят на истината е 6-и ноември, ами ако излязат да гласуват 5 милиона българи, те за кого ще дадат вота си – за тези, от които са отвратени ли или за новото начало?  Ще успеят ли да фалшифицират 2,5 милиона гласа повече, които ще дойдат да гласуват сега? Няма как да ги фалшифицират. Затова, моят апел към всички българи на 6-и е да гласуват и да накажат тези, които са ги ограбили.
Какво каза още Веселин Марешки пред БНТ1, може да видите тук: http://imedia.bnt.bg/predavanyia/disputi-izbori2016/bitkata-za-dondukov-2-veselin-mareshki