Сливен посрещна с очакване Националното Освободително Движение
Близо 400 души се присъединиха към Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република" в Сливен. На 18.8.2016 година, в препълнената зала "Галерия+" на хотелски комплекс "Национал", Веселин Марешки и екипът основаха Комитет в Града на войводите. Бизнесменът и независим кандидат за Президент изложи всички свои основни тези по отношение на предстоящите през ноември избори и евентуално бъдещо участие в политическия живот на България.
Ето някои от основните акценти в изказването му:
- Движението ни е Освободително, защото България е достигнала етапа на развитие в обществения си живот, в който хората, волю или неволю, са роби на картелите, на политическите решения, на корупцията. "За Чиста и Свята Република" - защото идеалите на Левски, Ботев, Раковски и другите революционери всъщност никога не са постигани в последните 130 години.
- Основните бичове на политическия живот в България са корупцията, картелите и контрабандата. Успеем ли да преоодолеем тях, ще можем да си върнем държавата и да направим така, че хората да живеят в пъти по-добре.
- Търсим истински патриоти, професионалисти, почтени хора - такива, които до сега не са се цапали с властта и не са били от тези, които бъркат в кацата с меда. Нямаме нужда от такива, които са крали, и сега се опитват или да останат да крадат, или да се върнат към "хранилката".
- Сигурен съм, че България разполага с достатъчно кадърни специалисти във всяка област, които да решат проблемите във всички сфери на икономиката и обществения живот за много по-кратки срокове от тези, които ни обещават политиците.
- Ние дадохме решение в областта на горивата за няколко седмици. Решение, което показва как са ни ограбвали години наред, и как сега се съобразяват с нас навсякъде. Където отворим бензиностанция и цените в този град падат. Така, на практика, другите си признават за ограбването.
- Сигурен съм, че има много такива хора, които знаят как бързо и лесно да се оправят нещата в много сфери - електричество, парно, банки, храни и т.н., но или ги е страх да покажат решенията, или им е забранено, за да могат картелите и корупцията да продължат да ни грабят.
- Аз се гордея със своето минало - започнал съм от нулата и съм постигнал много - във всичко, с което съм се занимавал. Повечето ни политици не са успели в никоя сфера - как, когато си се провалил в бизнеса си, примерно, искаш да управляваш град, агенция, министерство.
- Политиците ви обещават. Хубави сладки думи, които никога не се превръщат в дела. Трябвало им време, трябвало им не знам какво. На нас ни трябват хора с решения, които да могат да постигнат бързи резултати. И да носят отговорност, ако се провалят.
- Докато другите обещават, ние се доказваме с дела. В нашите аптеки цените са такива, че да са полезни за хората. Бензиностанциите ни също предлагат гориво на реалните цени. Плажът и фитнесът ни са достъпни и евтини, но с отлично качество. За съжаление, не можем да направим банка, ЕРП, топлофикация.
- Проблемът на българската политика е липсата на отговорност или, по-скоро, колективната безотговорност. Комисии, съвети, парламент - все колективни органи, зад които се крият и няма персонална отговорност. Могат да разпродадат България - и ще няма да има кой да носи отговорност.
- Аз винаги съм се борил за пълна победа. Ако хипотетично направим политическа партия и влезем в парламента, ще искам да сме победители, за да можем да постигнем реални резултати и да носим отговорност за делата си. Ако не успеем да сме първи, не ми се иска да се коалираме с някой, който е във властта, за да се облагодетелства и ние да носим неговите негативи.
- Нашият Референдум ще бъдат президентските избори. Политиците - най-вече ГЕРБ и псевдопатриотите от ПФ, избраха да не допуснат народът да се изкаже по въпроса за горивата и застанаха на страната на картелите. Затова гласуването за кандидатурата ми за Президент, ще бъде тяхната възможност да се изкажат - искат ли да останат в плен на картелите, или искат промяна и по-добър живот.
С комитета в Сливен, структурите в цялата страна са вече четири - Разград, Свищов, Добрич и Сливен. В следващите седмици, Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република" продължава срещите с граждани в цялата страна. Подробности за графика можете да намерите на сайта www.mareskizaprezident.bg. Там могат да бъдат попълнени и заявления за членство, както да бъдат намерени контакти на организационните секретари на Движението.