Русенци на опашка за евтино гориво
 
„Догоре“! Това беше най-често използваната дума в Русе днес след като в града отвори първата бензиностанция от веригата VM Petrolеum. Обектът беше открит от собственика на веригата - Веселин Марешки, а опашката от автомобили, чиито шофьори искаха да заредят евтино гориво се образува час преди да бъде даден официалният  старт.
"Изненадан съм от опашките, които се образуваха пред бензиностанцията.  Много съм горд от това, което виждам че прави българският народ. Само така - като се подкрепяме заедно, можем да направим България такава каквото искаме да бъде", коментира Веселин Марешки.
Общо 18 автомобила могат да бъдат обслужвани едновременно на съоръжението, което се намира на бул. "Тутракан" 44, съвсем близо до Дунав мост. Оборудването на бензиностанцията е изцяло обновено и е супермодерно, а уредите отчитат с точност до милиграм количествата, които се наливат. Ще бъде въведен и постоянен контрол на качеството.
"Продължаваме стъпка по стъпка да освобождаваме цялата страна от картела. На 6-и ноември нямаме избор за Президент, тъй като участието ми е своебразно допитване до българския народ дали оценява това, което правя и дали иска да продължа. И аз със сигурност ще се съобразя с решението на народа", допълни Марешки. По думите му още преди една година русенци е можело да бъдат освободени от картелите, когато е закупен имотът под бензиностанцията. Картелите и корупцията обаче са забавили с административни пречки реализирацията на проетка. Обекти на VM Petroleum в още няколко български града ще бъдат отворени в следващите няколко месеца.
Над 250 000 българи вече са свободни и независими от картела, след като получиха достъп до реални цени на горивата. Обектът в Русе е 13-и поред и най-голям от веригата VM Petroleum, но не за дълго, тъй като скоро ще отвори врати и кандидатстващата за Книгата на рекордите на Гинес  бензиностанция в столичния квартал „Люлин“.
 
VM petroleum в Русе отваря при следните цени :
Газ                         0,79
Дизел                  1,73
Бензин А95       1,78
Бензин А100     1,98
Проверка показва, че цените на бензиностанциите на другите вериги са с поне 20 стотинки нагоре за литър.