Можем да направим промяната за година
Благодаря на всички честни, почтени и прогресивни български граждани. Тези, които като мен останаха в държавата да се борят за просперитета на България и тези, които държавата  прокуди в чужбина, всички тези, които повярваха, че има светлина. Поклон, пред всички Вас!
Уважаеми приятели, може би някой се пита защо сме тука? Защото всички преждеговорящи, всички, които седяха досега на масата за пресконференции тази вечер, са бивши или настоящи депутати, министри, евродепутати и т.н. Всички те са брутална част от статуквото, част от управлението на държавата, докато бе извършен грабежът. Заради този грабеж няма пари за пенсии, за здравеопазване, за образование, за полицията, за културата, за спорта. Единственото нещо, което си имаме и заради което сме номер 1 в света- това е силно корумпирана политическа класа. Същата тази класа, която във времето на прехода участваше в управлението на държавата, докато беше извършен грабежът. Заради такива като тях България  е най-корумпираната страна в Европа и съответно най-бедната. Видяхте как през последните дни всички изведнъж започнаха да говорят за картели, за корупция… Тези думи влязоха дори в речника на един бивш генерал. Изведнъж и той започна да разбира от картели и от корупция. Сега изведнъж всички вкупом ще почнат да ви говорят едни хубави неща, които обаче са ви ги говорили и предните пет, и по-предните пет години, защото повечето от тези хора са част от статуквото вече по 3-4 мандата, и съответно това ще стане поредния балон, поредния празен, кух, продукт, който услужливи пиари, социолози, политолози, медии ще ни втълпяват как е единствената възможност за промяна. И то без въобще да се вълнуват от българския народ. Това е така, защото вие сами станахте свидетели на възпитанието им. Когато не спазваш и най-елементарните правила, че ти е свършило времето за пресконференция и не отстъпваш мястото на някой, който ще каже нещо по-умно от теб, а ни занимаваш с разни цифри, само и само да имаш още малко медийно внимание, когато наречеш 3,5 милиона българи „хора с овчи възторг“, затова, че са подкрепили Референдума, това ли са българските патриоти?
Нека всички добре да се замислим. Това, че те са създали тюрлюгювеч от безброй партийки, ще последват същата съдба, каквато имаше т.нар. Реформаторски блок. Да, събраха се, 15 партии, сдружения, за да ви измамят сега и след 4 години да ги изхвърлят като РБ.
Ако Волен Сидеров е българският патриот, мен ме е срам да съм патриот. Считам себе си за истински патриот, защото патриот е този, който прави нещо добро за българския народ и за българската държава, а не този, който прави пиянски изцепки по летищата и по този начин нанася вреда върху имиджа на народа и държавата. Ще ги помоля да си изберат нещо друго и да се нарекат „фашисти“, „екстремисти“ или каквото си искат, само не патриоти, още по-малко български. Ако искат в наименованието си да вкарат думичката „патриот“, за да излъжат някого, то да се нарекат „псевдопатриоти“.
Поставихме началото на една нова България. И самият факт, че днес стоя пред вас, е доказателство за това. Предричаха ни, че сме 0,2%, дори 0,0%, въобще, нас ни нямаше между живите точно допреди няколко дена. С фалшификацията на социологическите проучвания промиха общественото мнение и направиха така, че вместо 70% от гласоподавателите да излязат да гласуват и да извършим още сега кардиналната промяна, на практика обезвериха хората, показаха им, че каквото и да се случва, статуквото ще победи, броенето ще победи, но не и ние, свободните български патриоти със силата на нашия свободен избор. Тази манипулация доведе до там, че този тюрлюгювеч от псевдопатриоти, който беше тук преди малко и неговите членове заедно имат 70 години стаж в парламента,  да ни обяснява как те са бъдещето на България. Естествено това отвращава, а отвращението се изразява по два начина – единият с негласуване, другият -  с протестен вот.
Самият факт, че съм тук, означава, че се борим за дълбока, кардинална промяна. Призоваваме всички български патриоти, всички почтени хора, без значение дали в са в България или в чужбина, да се съберем, да направим една нова формация, да дадем нашите познания и опит, за да можем да извършим наистина тези промени и то не след няколко мандата, а буквално след година. Никой, по време на нашите обиколки в страната, не ни каза, че е готов да чака един или два мандата. Всички казваха – искаме промените вчера, преди четири години… Не искам да съм тук и да бъда политик, аз съм прагматик, но докато всички професионалисти си гледахме работата – в болницата, в полицията, в бизнеса, всички тези, които не ставаха за нищо, не са забили един пирон, не са сложили тухла върху тухла, не са създали едно работно място, завзеха властта и от години се гаврят с нас. Хора, които никога не са били преподаватели правят законите за образованието, хора, които никога не са били в болница, поликлиника или аптека правят законите за здравеопазването, шеф на МВР е социолог, шеф на Икономическото министерство не знам дори кой е освен, че фен на някакъв футболен отбор… Затова резултатите са такива.