Марешки се връща в надпреварата за Президент

Предприемачът обяви, че истинският референдум ще бъдат изборите наесен, след като парламентът спря неговия.

Бизнесменът и общественик Веселин Марешки обяви, че все пак ще се кандидатира за президент наесен. В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR предприемачът уточни, че по този начин ще даде гласност на хората, които са искали да гласуват на неприетия от парламента референдум, иницииран от него.

"Единственият начин да дадем на хората възможност да се изкажат по въпроса искат ли картели и монополи остана чрез гласуването за кандидатурата ми за президент. Това ще бъде нашият референдум, след като политиците се подиграха с подписите на над 525 000 българи", обясни Марешки.

По думите му все още не е решено кой ще участва заедно с него в предизборната надпревара, това обаче със сигурност ще бъде жена. Очаква се окончателният вариант на президентската двойка да стане ясен през септември, след като формацията на бизнесмена Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република" създаде инициативен комитет, който да го издигне за президент.

Марешки заяви, че не приема решението на Народното събрание да отхвърли референдума, иницииран от него. Той настоя, че над 400 хил. подписа, необходими за провеждането на допитването, са били събрани правомерно и са били валинди, но системата е преценила да спре референдума.

Преди дни в кулоарите на парламента Веселин Марешки се закани, че догодина ще поиска отново референдум, но този път само за цените на горивата.


Гледайте още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-08-02/veselin-mareshki-vliza-v-bitkata-za-dondukov-2