Марешки създава Национално Освободително Движение «За Чиста и Свята Република»

Бизнесменът и независим кандидат за Президент Веселин Марешки обяви създаването на Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". То ще бъде неполитическа организация, съобщиха от екипа му. В деня на Ботев и загиналите за свободата на България, пред паметника на Христо Ботев на площад "Възраждане" бизнесменът поднесе венец и цветя, обяви и създаването на новата организация.

Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република" ще заложи на обединяването на усилията и работата на експерти от различни нива, които да допринесат за създаването и, по възможност, интегрирането в обществения живот на практически решения, водещи до подобряването на живота и стандарта на българите, отчитат създателите на движението.

Действията на движението Веселин Марешки обясни като противопоставяне на „всичко онова, което довежда до лош живот в България”. На картелите, корупцията и контрабандата ще се противопоставят ценностите патриотизъм, професионализъм и почтеност.

Той изрази увереност, че има много българи, които биха подкрепили неговото движение, тъй като има много почтени хора, патриоти. Но те, според Марешки, са се затворили и водят сами своите битки. „Сами обаче не може, дори и силни хора като мен ни смачкват”, констатира варненският бизнесмен и за втори път в последния месец заяви, че да си патриот това е опасно.

Националното Освободително Движение е фронт срещу цялата политическа класа, заяви още той и посочи, че в получава обаждания от изключително много и интересни хора от цялата страна.