Марешки с приветствие до новия Президент на Австрия

Бизнесменът, общественик и независим кандидат за Президент  Веселин Марешки изпрати писмо-приветствие до новоизбрания Президент на Австрия г-н Александър Ван дер Белен.  " Аз и хората, които подкрепят нашите каузи, също като Вас сме достигнали до изводите, че има нужда от промяна в системата - промяна, която да доведе до по-качествен живот в едно добре подредено и стабилно общество. Изборът на независим кандидат е послание към традиционните политически сили, че идва време, в което управлението на държавите ще бъде поверено в ръцете на експерти, на хора, които предлагат и реализират конкретни решения, а не дават само празни обещания", се казва в приветствието.

Ето и пълният текст:

"Уважаеми Господин Ван Дер Белен,

Моля Ви да приемете най-сърдечните ми поздрави по случай избирането Ви за президент на Република Австрия.

Пожелавам Ви успехи във Вашата отговорна и благородна работа като държавен глава на една от най-важните за Европейския съюз държави. Приветствам избора Ви като признание за високите морални добродетели в обществения и политически живот, не само на Австрия, но и на Европейския съюз. Вярвам, че ще утвърждавате и засилвате ролята на знаещите и можещите в обществените структури и ще вложите всичко от себе си за благополучието на хората и успешното решаване на техните проблеми.

Аз и хората, които подкрепят нашите каузи, също като Вас сме достигнали до изводите, че има нужда от промяна в системата - промяна, която да доведе до по-качествен живот в едно добре подредено и стабилно общество. Изборът на независим кандидат е послание към традиционните политически сили, че идва време, в което управлението на държавите ще бъде поверено в ръцете на експерти, на хора, които предлагат и реализират конкретни решения, а не дават само празни обещания.

Австрия често е модел за моята малка Родина, но забелязах, че посланията, които ние отправяме са много подобни. Сега, в тази изострена външнополитическа обстановка и период на кризи, нашите държави и Европейският съюз се нуждаят все повече от единство.

Желая ви здраве и ползотворна работа в името на развитието на вашата Родина и по-доброто бъдеще на Обединена Европа.

Веселин Марешки
Независим кандидат за Президент на Република България"