Марешки напълни НДК и обеща смяна на статуквото
С грандиозен концерт на легенди на българската музика започна предиборната кампания на Веселин Марешки за Президент на Република България. Стартът бе даден на 7 октомври в препълнената зала "1" на НДК. Съмишленици на антисистемния играч от цялата страна дойдоха да чуят и подкрепят неговите идеи за борбата срещу политическото статукво и нуждата от спешна промяна в името на по-добрия живот на обикновените граждани.
„Другите кандидати Ви обещават светло бъдеще, но не споменават какво са направили за хората дори през последната година. За мен най-добре говорят делата ми – вече 25 години правя добри неща за българите. Преборих вече два картела - този в лекарствата, и този в горивата. Ясно е, че моделът "Марешки“ работи, затова той е и неудобният за корумпираната политическа система“, заяви от сцената на зала "1" на НДК Марешки.
Лидерът на Национално Освободително Движение „За Чиста и Свята Република“ направи аналогия с местния вот във Варна преди пет години, когато въпреки заблудите на социолозите, че няма никакъв шанс да се пребори за кметския стол, Марешки стигна до балотаж. „Време е да спрем да ни ограбват, да спрем корупцията и да разрушим политическата система“, призова независимият кандидат за президент. Увереността му, че ако всички изстрадали, честни и добри патриоти се обединят заедно, промяната може да се случи, предизвика бурните аплодисменти на присъстващите в залата.
Песните на две от най-обичаните звезди на българската музика не оставиха публиката безучастна и превърнаха зала "1" на НДК в своеобразен денсинг. Букетът от най-известните си песни от българския рок и поп звуча в залата в продължение на час и половина, в едно с постоянните пожелания за успех на номер 2 в бюлетината на 6-и октомври. Повече от час пък след края на неповторимия спектакъл, Веселин Марешки приемаше поздравления и пожелания от хората, дошли да го подкрепят.
"Ще гласуваме с 2 ръце за Марешки", "Ти ни даваш надежда", "Бъди успешен", бяха само част от пожеланията, които хората отправяха към бизнесмена и общественик. Пълен запис от събитието бе излъчен по Канал 3.
Следващият концерт е на 16.10.2016 година в зала "Колодрума" в Пловдив, а на символичния 2 ноември кампанията ще бъде закрита във Варна.