Марешки: Моята кауза е просперитетът на българите
Имам кауза и тя е просперитетът на българската държава и българите. Това може да се постигне като се преборим с корупцията и картелите и съберем истинските професионалисти и патриоти около себе си. Това заяви независимият кандидат за президент бизнесмен Веселин Марешки в рамките на дебат в предаването „Тази сутрин“ в ефира на bTV.
 
Според Марешки, абдикиралата държава е виновникът да се стига до ситуацията, в която той трябва да се бори с картелите, а границата да се охранява от хора като Динко.
 
„Държавите, които създадоха конфликтите в Сирия и Ирак, трябва да понесат отговорността си и да приемат бежанците“, допълни той. Независимият кандидат за президент се обяви категорично за затваряне на границите на България и неприемане на нови мигранти.
 
По повод настаняването на чужди войски на наша територия Марешки заяви, че това не е в интерес на страната ни и ни прави единствено цел.
 
Като удар върху българския бизнес той окачестви и санкциите срещу
Русия. Според него те трябва да бъдат отменени, защото хиляди български и европейски фирми търпят загуби заради тях.
 
Марешки се обяви за промени в Конституцията. По думите му най-големият ни проблем е колективната безотговорност. Той допълни, че трябва да се свика и Велико народно събрание.
 
„Ако през годините всички си бяха вършили работата добре нямаше да има нужда в момента аз да се кандидатирам“, завърши той.
Целият дебат може да видите тук: 
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/mareshki-i-enchev-v-miren-debat-za-sdobrjavane-s-rusija-protiv-chuzhdite-bazi-u-nas.html