ИНИАЦИВНИЯТ КОМИТЕТ НА ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ Е ПЪРВИЯТ РЕГИСТРИРАН ОТ ЦИК УЧАСТНИК В ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
Утре, понеделник, 19.9.2016 година, от 9:00 часа, инициативният комитет за издигането на кандидатурата на бизнесмена и общественик Веселин Марешки за Президент на Република България, ще внесе в офиса на ЦИК в сградата на Народно събрание, подписката, с която ще се официализира влизането на петролния предприемач в битката за офиса на бул. "Дондуков" 2. Веселин Марешки ще присъства лично на входирането на документите.
Малко встрани от обществеността остана и фактът, че инициативният комитет, издигащ неговата кандидатура, е първият регистриран от ЦИК участник за предстоящите избори. Решението на ЦИК за ИК за издигане на независимия кандидат за Президент е с дата 13.9.2016 година. За справка - решението за традиционно регистриращите се първи партийци от ГЕРБ е от 15.9.2016 година.
Веселин Марешки коментира, че Съдбата си знае работата, но обърна внимание и на начина, по който силният човек в ГЕРБ Цветан Цветанов се подиграва с избирателите на най-голямата политическа партия, а и с всички останали българи с право на глас.
"Представяте ли си как трябва да се чувстват всички тези хора - някой им вменява едно име и те нямат право на избор. Прави се в последния момент, за да нямат възможност да се противопоставят и да надигнат глас против. Този стил на политика е диктаторски и неприемлив в ХХI век, в държава-член на ЕС", каза Марешки.
"Понякога има неща, които се случват от само себе си, за да ни покажат верния път. Аз влизам в тези избори, само защото политическият картел дори не си направи труда да ни предложи стойностни хора, които да изпълнят със смисъл президентската институция. Затова давам избор на себе си за кого да гласувам, давам избор и на хората. Друга причина е подигравката, която картелистите си направиха с 530 000 българи, включили се в подписката за Референдум 2016 с основен въпрос - регулация на цените на горивата. Вече близо година ние се борим за хората, помагаме им да спестяват и да не бъдат мародерствани. Ето, че положителната енергия от тези действия вече се връща и ни помага", каза още независимият кандидат за Президент.   
Припомняме ви, че в утрешния ден има и още едно събитие с г-н Марешки - тържественото освещаване на строителните работи на една от най-големите бензиностанции в света - тази на VM Petroleum в столичния квартал "Люлин". Обектът се намира на околовръстния път на София, номер 811 - в локалното платно, след новостроящия се мол.