Демократична гражданска инициатива подкрепя Веселин Марешки
 
Да подкрепим Веселин Марешки
Кандидат президентът на ГЕРБ заяви: „Ние се грижим за хората и ще продължим да се грижим”.
А цените непрекъснато растат. Няма реформи. Прави се крачка напред – две назад. Проба – грешка. Проба – грешка. Намираме се в абсолютен застой и разпад на обществото и държавата. Медиите ни уведомиха, че се очертава тенденция в края на 2016 г. да бъдем на второ място в света по смъртност. Съществува голям страх. Дългата ножица на Б. Б. стига до всеки вестник, до всяко предаване. Реално няма свобода.
Кой в последните пет години е направил нещо с грижа за хората? Никой! Освен Марешки, с по-ниските цени на лекарствата и на горивата. Олигарсите задвижиха институциите да му направят проверка. Не откриха нарушения. Според мен, той е разбрал значението на един от основните принципи на развитие на западната икономика – това е конкуренцията. Конкуренцията дава възможност за честен растеж и е убийствена за монополите.
Необвързан с никакви партии, Марешки е извън игричките на непочтените политици.
Шмекеруването на ГЕРБ с по-късното обявяване на кандидатурата за президент, флиртовете на някои политици с патриотичните чувства на народа, хватките с кандидатирането на клоуни – всичко това цели да предизвика разсейването на общия вот, за да спечели най-голямата партия. Че ако може и от раз!
Това, че не е обвързан с тези политически джебчии, прави г-н Марешки най-приемлив за нас. Г-н Марешки единствен каза „СТИГА! Не може повече така!” Той е нашият човек! Истински гражданин на Република България! Той се бори за изграждането на истинско гражданско общество. Това е и основната идея на Демократична Гражданска инициатива – ДГИ. В този смисъл, ДГИ безрезервно подкрепя г-н Марешки. Той е човекът-гражданин, отговорният гражданин!
Не се заблуждавайте, че президентът има малки правомощия. Това се казва от тези, които искат да минат гратис – че фигурата на президента уж не е с голямо значение. Авторитетът на президента и ефективността на неговите действия зависят от това, какъв ще е човекът, когото ще изберем.
През идните няколко седмици предстои много работа, къртовска работа. Трябва да стигнем до всеки човек. Затова, нека да излезем от тази зала като апостоли на това дело!
Да гледаме напред, та всичко да ни е наред! Запомнете тези думи!
Защото цистерните на Марешки идат, за да пометат всякакъв монопол и олигархия!
Стефан Пеев – председател на ДГИ
 
Слово произнесено при откриването на предизборна кампания на
г-н Марешки на 7 октомври 2016 в НДК.