Да кажем стига на гаврата!
Независимият кандидат за Президент Веселин Марешки ще освобождава българите "от гаврата, от грабежите, от корупцията, от тормоза, от всички негативни неща, които ни грабят и ни карат да живеем по-лошо в иначе хубавата ни страна". Това заяви той в предаването по bTV  „Лице в лице“. Ето още от въпросите, които обсъдиха с водещата Цветанка Ризова.
 
Как ще стане освобождението?


Преди да се кандидатирам за президент, показах как това може да се случи с един от най-големите проблеми на България – търговията с горивата. Това е бизнес, от който зависи целият народ. И не само заради това, че данъкоплатецът отива на бензиностанцията и вече спестява между 20 и и 200 лева на месец. Онзи ден, например от една фирма ни споделиха, че губят по 45 000 лева на месец от бензин. Нашите фирми, например, в момента икономисват по 15 000 месечно от това, че зареждат на по-евтини бензиностанции.
 
Като президент ще се боря да направим правила, а не някой по-луд и по-смел като мен, да излиза и да решава проблемите на хората и държавата, а да има правила, които да се спазват и да не се допуска съществуването на картелите.
 
 
Три големи събития в София, Пловдив и Варна
 
Наели сме три от най-големите зали в България – зала 1 на НДК, „Колодрума“ в Пловдив и Двореца на културата и спорта във Варна. Каним всички свободни патриоти да дойдат и да се запознаят с нашите виждания и да кажем „стига“ на гаврата с грабежа, с интелекта, с мисълта ни, с това че някой ни казва, че сме безропотно стадо и на 2 октомври Цветан Цветанов, когато ни каже кой е кандидатът на ГЕРБ, ние ще отидем на изборите и безропотно ще го подкрепим като гласуваме за него! Хората вече не могат да търпят подобни гаври!
 
 
 
ГЕРБ може да си назначат един принтер за президент
Излиза, че Цветанов е наясно, че въпросният претендент за „Дондуков“ 2 ще спечели. С нашите пари.  Ако ви кажат, че ГЕРБ издига за президент Кондьо, ще го подкрепите ли, само защото Цветанов го е казал?
 
Цветанов изземва функциите на Борисов, дори скоро ще стане лидер на партията. Представяте ли си колко неудобно се чувстват съмишлениците на ГЕРБ, които като ги попитам следното: „Знаете ли кого ще издигнат за ваш президент, те казват „не, не знам“. Ами може ли да гласувате тогава за „не знам“?
 
По лошото е че пробват прага ни на търпимост. Пробваха го с това, че някой ще ни каже името на кандидата, че ни обявиха, че ще го изберем, независимо кой е... . А вече накрая даже ще се стигне до там, че Цветанов няма да си печата бюлетините, а ще си печата протоколите и ще избере „никой“. ГЕРБ нямат нужда да си назначат президент, могат да си назначат и един принтер за президент.
 
Защо се кандидатирам?


Защото се гаврят с моя праг на търпимост, той изчезна още, когато ни обясниха, че сме безмозъчни същества. Лиляна Павлова дори излезе и каза, че не знае „кой е нашият кандидат за президент“. Представяте ли си? На 6-и ноемвдри  ще изберем президент на ГЕРБ, казва Цветанов. Нали обаче избираме президент на всички българи, а не президент на ГЕРБ!
 
Ще разбия стария модел с публичността

Когато излезеш публично и кажеш, че лекарството, бензинът или пък токът, не може да струва толкова, колкото е в момента, няма как да се извършва грабеж. Той не може да съществува, когато има публичност. Вижте какво стана с Царските конюшни – медиите заговориха за сделката и тя беше спряна. Публичността е най-силното ми оръжие. Дошъл е моментът българинът да избира между бедни и роби или свободни, достойни и богати. Показал съм че имам волята, силата и умението, а най-важното и смелостта, да изляза и да покажа всичките недъзи на системата и да се боря срещу тях. Ако получа доверието на хората ще го направим заедно, за да бъдем пак щастливи и горди българи, каквито винаги сме били през годините.
 
Първата крачка е на 6 ноември, втората – предсрочни избори
 
Първта крачка е на 6-и ноември, следващата – предсрочни парламентарни избори и всички крадци – в затвора. Всички пари, откраднати от хората, трябва да бъдат върнати на народа, на бизнеса и на държавата.

Само в бизнеса с горивата за предния мандат на Росен Плевнелиев са откраднати между 10 и 15 милиарда лева от бизнеса с горива. Това са много пари за една малка България. Ако се завъртят, представяте ли си колко добре ще живеем? Всичко изтича навън, за нас остават малките трохички. Откраднали са пенсиите за нашите родители и сега, понеже няма с какво да им увеличават пенсиите, не им дават и лекарства, се опитват да ги уморят по-бързо, за да спестят пари. Тези неща няма как да продължават, ако начело на държавта стоят честни и достойни българи.
 
 
Вместо бежански центрове – затвори за корумпирани политици
 
Безумие е в момента да станем бежански център. На първо време трябва да се построят затвори за корумпираните политици. Това ще стане, ако бъда избран за президент. Няма как в Румъния да са корумпирани, в България– не. Няма как в Столична община да няма корупциия и сега ако решим – кметицата ще я направим президент. Или пък в Еврокомисията няма корупция, ще сложим – Кристалина Георгиева. Много ниско падаме като предлагаме само едни и същи хора за всякакви позиции и длъжности. Нали революциите се раждат, за да паднат диктатурите? А сега? Какво? Имаме диктатури на няколко фамилии. Дори в САЩ Клинтън беше президент, сега се опитва в Белия дом да влезе жена му, сигурно след години ще се включи  и дъщеря му. В България е същото – или ще е Калфин, или Орешарски, или Илияна Йотова... въртим се в един кръг.
Ще се боря до край, до пълна победа и за по-добър живот на всеки българин, защото всеки има право на избор, категоричен бе Веселин Марешки.
 
 
Целият разговор между Веселин Марешки и Цветанка Ризова може да видите тук: http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/veselin-mareshki-da-kazhem-stiga-na-garvata.html