Марешки приключва кампанията с уникален финален рейд
Кандидатът за президент Веселин Марешки закрива кампанията си с уникален финален рейд броени часове преди изборния ден. В 17:30 часа днес той  се срещна със своите симпатизанти в препълнения Двореца на културата и спорта във Варна, а в 19.30 часа участва в дебата на кандидат-президентите в студиото на бТВ в София. За да успее да изпълни и двата си ангажимента, Марешки говори пред своите съмишленици малко повече от половин час и се качи на нает специално за целта самолет, за да стигне на време в столицата.
До напрегнатата ситуация се стигна след като седмици наред социолози, политолози и журналисти пренебрегваха прогнозните резултати на Веселин Марешки в битката за поста на „Дондуков“ 2 и го вписваха в „Б отбора“ на кандидатите. Последните данни обаче показват, че Марешки е сред основните претенденти за държавен глава и той получи покана да участва в последния телевизионен диспут  тази вечер.
„Ще участвам в заключителния дебат по бТВ, въпреки че доскоро ме пренебрегваха. Ледът обаче започна да се пропуква. На политическия картел вече му стана ясно, че не може да пренебрегва моята кандидатура и аз съм най-сериозният претендент. Стана му ясно, че неговият край идва и затова аз трябва от телевизионното студио да съобщя този факт. Сега е моментът да направим избор - да запазим статуквото или бъдем свободни. Аз имам минало - знаете какво съм направил реално с делата си. И те имат минало - но изтъкано от лъжливите им обещания. Не аз съм участвал в мародерстването на народа, а корупмираните политици - некадърници и нехранимайковци, които разсипаха Родината ни, за да изкарат някой лев повече. На такива недалновидни безхаберници от статуквото мога да кажа само едно: "Революцията идва! Хората ще изметат корумпираните ви особи и ще ги пратят там, където им е мястото - в затвора!“, заяви пред повече от 5000 души в залата кандидат-президентът преди да отлети за дебата.
Финалът на кампанията на Марешки също ще бъде нестандартен – в петък, в театър "Сълза и смях" в София. Покани са изпратени на всички социолози, политолози, водещи журналисти и политически наблюдатели. Постановката не е избрана случайно – „Големанов“ на Стефан Лазаров Костов.
“Постановката е написана преди близо 90 години и ще ни припомни, че политическите страсти въобще не са от вчера или от днес и не трябва да се губим в тях като губим човешкия си образ. Поканата ми е не е като към политически наблюдатели, като авторитети и познавачи на политическите интриги и процеси, а като към приятели и колеги, с които извървяхме заедно трънливия път в тази президентска кампания“, обясни идеята си Веселин Марешки.